Konfitovaná kachna s dvoubarevným zelím a knedlíkem

2.8

hodnoceno: 10
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      kelímek sádlo
    • 50
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce ocet
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g hrubá mouka
    • pepř mletý
    • 1
      balení bílé zelí
    • kmín
    • 1
      balení červené zelí
    • 150
      g krupice
    • 5
      ks kachna stehna
    • 3
      lžíce olej
    • 6
      ks vařené brambory středně velké
    • 3
      dl vařící voda
    • 1
      ks houskový knedlík směs na přípravu
    • 50
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Kachní stehna zbavíme zbylého peří, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vložíme do hlubokého pekáče, přidáme sádlo a zalijeme vlažnou vodou tak, aby byla stehna do tří čtvrtin ponořená. Pečeme v troubě na 160 ºC zhruba tři hodiny. Měkká stehna vyjmeme a položíme na rošt. Pod rošt dáme pekáč, aby mohl tuk kapat dolů. Dopečeme, aby měla stehna kůrku.
  • Mezitím si nakrájíme cibulku a zelí. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené zelí a vše orestujeme. Zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Dusíme doměkka. Dochutíme cukrem, solí a octem.
  • Houskové knedlíky připravíme dle návodu a pustíme se do bramborových. Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme prosátou mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme hutné těsto. Uválíme šišky, které vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 20 až 25 minut. Hotové bramborové knedlíky vyjmeme a nakrájíme na plátky.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.