Konfitovaná kachna s dvoubarevným zelím a knedlíkem
2.8
hodnoceno: 10
Příprava:60 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
1
ks
cibule
sůl
1
kelímek
sádlo
50
g
hladká mouka
3
lžíce
ocet
1
ks
vejce
150
g
hrubá mouka
pepř mletý
1
balení
bílé zelí
kmín
1
balení
červené zelí
150
g
krupice
5
ks
kachna
stehna
3
lžíce
olej
6
ks
vařené brambory
středně velké
3
dl
vařící voda
1
ks
houskový knedlík
směs na přípravu
50
g
cukr
Postup přípravy receptu
Kachní stehna zbavíme zbylého peří, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vložíme do hlubokého pekáče, přidáme sádlo a zalijeme vlažnou vodou tak, aby byla stehna do tří čtvrtin ponořená. Pečeme v troubě na 160 ºC zhruba tři hodiny. Měkká stehna vyjmeme a položíme na rošt. Pod rošt dáme pekáč, aby mohl tuk kapat dolů. Dopečeme, aby měla stehna kůrku.
Mezitím si nakrájíme cibulku a zelí. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené zelí a vše orestujeme. Zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Dusíme doměkka. Dochutíme cukrem, solí a octem.
Houskové knedlíky připravíme dle návodu a pustíme se do bramborových. Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme prosátou mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme hutné těsto. Uválíme šišky, které vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 20 až 25 minut. Hotové bramborové knedlíky vyjmeme a nakrájíme na plátky.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Kulatou skleněnou či porcelánovou misku cca 0,75 l vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
V druhé misce smícháme všechny…
více o Rychlá buchta z mikrovlnky