Jehněčí kolínko se šťouchanými brambory Kolínka zbavíme přebytečného tuku, sundáme blanky, maso omyjeme a vložíme do pekáčku. Přidáme nakrájený celer, mrkev,… více o Jehněčí kolínko se šťouchanými brambory
Zbojnické kolínko Kolínka zbavíme kůže a hustě prošpikujeme stroužky česneku. Osolíme, opepříme. Potom každé kolínko zabalíme zvlášť do… více o Zbojnické kolínko
Jehněčí na tymiánu Jehněčí maso osolíme, opepříme, hustě posypeme tymiánem a vložíme do pekáčku vymazaného máslem. Podlijeme troškou vody… více o Jehněčí na tymiánu
Utopenci, nejlepší, co znáte! Jak je naložit, aby byl výsledek… Špekáčky v nakyslém nálevu jsou oblíbený pokrm, po kterém se nejenom v hospodách rychle… Celý článek
Kvíz: Poznáte bylinky podle lidových názvů? Otestujte se! Bylinky lidé využívají odjakživa a mnohdy si je pojmenovali podle svého. Zkuste si v našem… Celý článek
Domácí krtkův dort trochu jinak: Udělejte z něj skvělé muffiny! Krtince na zahradě nemá rád asi nikdo, ale krtkův dort? Ten si zamiluje každý! Oblíbený… Celý článek
Kvíz: Poznáte názvy jídel ve slovenštině? Otestujte se! Se Slováky jsme žili ve společném státě skoro 75 let, a ač každý z nás mluvil trochu jinak,… Celý článek
Ukrajinský boršč Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme doměkka. Na rozehřátém… více o Ukrajinský boršč
Tagliatelle se šunkou, fazolkami a… Těstoviny uvaříme, fazolky povaříme. Mezitím nakrájíme šunku. Po scezení těstovin a fazolek všechny suroviny smícháme… více o Tagliatelle se šunkou, fazolkami a sýrovou omáčkou
Tvarohová dobrota Listové těsto rozválíme na placku a vyložíme jím pekáč s vyšším okrajem tak, aby se z těsta vytvořila "vanička". V míse… více o Tvarohová dobrota
Pangasius na zelenině (dietní) Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme pangásia z lednice, abychom si ho nakořenili. Připravíme… více o Pangasius na zelenině (dietní)
Halušky z kynutého těsta Z trochy teplého mléka, droždí, špetky mouky a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy přesypeme hrubou mouku, přidáme… více o Halušky z kynutého těsta
Drůběží játra a srdce Drůbeží játra a drůbeží srdíčka očistíme a opláchneme studenou vodou.Srdíčka spaříme horkou vodou a scedíme. Cibuli… více o Drůběží játra a srdce
„Paličkové" linecké cukroví Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu… více o „Paličkové" linecké cukroví
Rychlé palačinky Nejprve nalijeme 500 ml mléka, 1 vejce, 1 lžíci rostlinného oleje, 4-5 lžic cukru a elektrickým šlehačem šleháme asi 1… více o Rychlé palačinky
Piškotová roláda jednoduše 1. Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Žloutky s vodou a cukrem šleháme do zhoustnutí. Pak přidáme mouku… více o Piškotová roláda jednoduše
„Řepáky“ – bramboráky z červené… Řepu nastrouháme do mísy dle chuti najemno, nahrubo nebo půl na půl. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, kmín, sůl… více o „Řepáky“ – bramboráky z červené řepy
Bagetky Všechny suroviny hodíme do 1 mísy. Pořádně vymícháme a propracujeme. Hodinu necháme kynout v teple. Těsto ještě… více o Bagetky
Michana vajicka s pomerancem v… Pomerance s prosciuttem: Nakrajime 1/2-3/4 pomeranc na 3-4 silnejsi platky a kazdy obalime v platku prosciutta. … více o Michana vajicka s pomerancem v prosciuttu