Kopřivové bramboráčky

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 500
      g brambory oloupané a nastrouhané
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek rozetřený, 2–3
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 4
      lžíce smetana ke šlehání
    • 3
      lžíce kopřiva spařené, nasekané
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • olej na smažení
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Kopřivy: Použijeme pouze listy. Opláchneme je, vhodíme na pár vteřiv spařit do vroucí vody, ihned zchladíme, scedíme a drobně nasekáme.
  • Syrové brambory nastrouháme, přidáme kopřivy, vejce, česnek, smetanu, sůl a pepř dle chuti. Zahustíme moukou dle potřeby a dobře promícháme.
  • Těsto nabíráme lžící a klademe do pánve s rozpáleným olejem. Tvoříme placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové je dáváme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Smažit můžeme i v lívanečníku.
  • Podáváme ihned jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu k masu.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: