Kopřivy: Použijeme pouze listy. Opláchneme je, vhodíme na pár vteřiv spařit do vroucí vody, ihned zchladíme, scedíme a drobně nasekáme.
Syrové brambory nastrouháme, přidáme kopřivy, vejce, česnek, smetanu, sůl a pepř dle chuti. Zahustíme moukou dle potřeby a dobře promícháme.
Těsto nabíráme lžící a klademe do pánve s rozpáleným olejem. Tvoříme placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové je dáváme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Smažit můžeme i v lívanečníku.
Podáváme ihned jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu k masu.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
- maso nakrájíme na nudličky
- cibuli na kostičky
- usmažíme cibuli
- přidáme maso, osolíme
- udusíme do poloměkka
…
více o Vepřové či kuřecí na ananasu
Recept plněný bramborák připravíme takto:
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme…
více o Bramborák plněný tvarohem