Kopřivy: Použijeme pouze listy. Opláchneme je, vhodíme na pár vteřiv spařit do vroucí vody, ihned zchladíme, scedíme a drobně nasekáme.
Syrové brambory nastrouháme, přidáme kopřivy, vejce, česnek, smetanu, sůl a pepř dle chuti. Zahustíme moukou dle potřeby a dobře promícháme.
Těsto nabíráme lžící a klademe do pánve s rozpáleným olejem. Tvoříme placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové je dáváme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Smažit můžeme i v lívanečníku.
Podáváme ihned jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu k masu.
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici