Kopřivy: Použijeme pouze listy. Opláchneme je, vhodíme na pár vteřiv spařit do vroucí vody, ihned zchladíme, scedíme a drobně nasekáme.
Syrové brambory nastrouháme, přidáme kopřivy, vejce, česnek, smetanu, sůl a pepř dle chuti. Zahustíme moukou dle potřeby a dobře promícháme.
Těsto nabíráme lžící a klademe do pánve s rozpáleným olejem. Tvoříme placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové je dáváme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Smažit můžeme i v lívanečníku.
Podáváme ihned jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu k masu.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort