Kopřivy: Použijeme pouze listy. Opláchneme je, vhodíme na pár vteřiv spařit do vroucí vody, ihned zchladíme, scedíme a drobně nasekáme.
Syrové brambory nastrouháme, přidáme kopřivy, vejce, česnek, smetanu, sůl a pepř dle chuti. Zahustíme moukou dle potřeby a dobře promícháme.
Těsto nabíráme lžící a klademe do pánve s rozpáleným olejem. Tvoříme placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové je dáváme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Smažit můžeme i v lívanečníku.
Podáváme ihned jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu k masu.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely