3.25
Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Přecedíme přes plátno. Přidáme cukr,… více o Bezinkový sirup
V rendlíku smícháme kakao, cukr a sůl. Přilijeme vodu a umícháme dohladka. Přivedeme do varu a minutu povaříme. Bedlivě… více o Čokoládový sirup
Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu a předá… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Někdo si bez snídaně nedokáže představit den, jiný to má úplně naopak a ráno by do sebe nic… Celý článek
Ušetřit při vaření čas a peníze za energie bylo v minulosti, stejně jako dnes, velké téma. K… Celý článek
Květák je velmi všestranná a variabilní zelenina a jedním z oblíbených způsobů, jak s ním lze… Celý článek
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. polovinu celeru nakrájíme na kostičky a spolu s masem vložíme… více o Hovězí na celeru
Paličky stáhneme omyjeme a osolíme, u kosti nařízneme a vytvoříme jakousi kapsu. Naložíme na 2 hodiny do marinády. … více o Paličky pro hezčí den
Uzenou nakrájenou krkovičku obalíme normálně v trojobale jako řízek a usmažíme. Jedla jsem u známých a bylo to… více o Uzené jako řízek
Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě ,,klihovatí,, - nožičky, hlavy, kůže, kolínka atd. … více o Sulc – recept po babičce
V osolené vodě uvaříme cibuli a brambory a dobře rozmixujeme. Vložíme kousky rybího masa, rajský protlak a na mírném… více o Halászlé
Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí z druhé osolíme, opepríme. Plátky… více o Španělský ptáček
Kachnu den před pečením nasolíme, okmínujeme a nacpeme cibulí a jablky. Druhý den pečeme v troubě rozpálené na 140°C… více o Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný… více o Babiččin rychlý jablečný koláč
Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby… více o Išelská kolečka
Čokoládu nalámeme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Když je čokoláda rozpuštěná přidáme smetanu, amaretto a… více o Čokoládové fondue
Žampióny očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem. Nadrobno pokrájenou cibuli a… více o Dřevorubecký kastrůlek
Návod na karamel: Na kvalitní pánev dáme 2 lžičky cukru krystal a udržujeme teplotu na 120°C. Za chvíli se začne… více o Luxusni svickova