Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou. Zvolna vaříme asi 30 minut. Přidáme kostky brambor, okmínujeme, osolíme, nasypeme scezené houby, bobkový list a koření. Vmícháme najemno nasekaný kopr, přilijeme smetanu, promícháme a ještě chvíli povaříme. Nakonec z polévky vyjmeme koření, dochutíme solí, octem a promícháme. Vejce oloupeme, nakrájíme na plátky nebo osminky a vložíme do polévky.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem