Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou. Zvolna vaříme asi 30 minut. Přidáme kostky brambor, okmínujeme, osolíme, nasypeme scezené houby, bobkový list a koření. Vmícháme najemno nasekaný kopr, přilijeme smetanu, promícháme a ještě chvíli povaříme. Nakonec z polévky vyjmeme koření, dochutíme solí, octem a promícháme. Vejce oloupeme, nakrájíme na plátky nebo osminky a vložíme do polévky.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“