Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou. Zvolna vaříme asi 30 minut. Přidáme kostky brambor, okmínujeme, osolíme, nasypeme scezené houby, bobkový list a koření. Vmícháme najemno nasekaný kopr, přilijeme smetanu, promícháme a ještě chvíli povaříme. Nakonec z polévky vyjmeme koření, dochutíme solí, octem a promícháme. Vejce oloupeme, nakrájíme na plátky nebo osminky a vložíme do polévky.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem