Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce rozkvedláme mouku a přidáme do omáčky. Asi 15 minut povaříme. Necháme trochu vychladnout a dochutíme citronem a cukrem.
Na tuku (sádle) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření…
více o Rajská omáčka podle maminky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny