Množství surovin záleží na počtu strávníků. Panenku si nakrájíme na plátky. Pokud máme plátky silnější, jemně je naklepeme. Plátky okořeníme z obou stran kořením, které nám chutná a osolíme (pokud již koření neobsahuje sůl). Plátek masa položíme na plátek slaniny, okraj slaniny přehneme přes plátek, přimáčkneme a necháme proležet alespoň 2 hodiny.
Připravenou kořeněnou panenku ve slanině smažíme na trošce oleje na teflonové pánvi dozlatova z obou stran. Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovou oblohou.
Místo koření můžeme použít sójovou nebo worcesterovou omáčku. Plátky pokapeme, necháme proležet a pak dáme do plátku slaniny.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka