Množství surovin záleží na počtu strávníků. Panenku si nakrájíme na plátky. Pokud máme plátky silnější, jemně je naklepeme. Plátky okořeníme z obou stran kořením, které nám chutná a osolíme (pokud již koření neobsahuje sůl). Plátek masa položíme na plátek slaniny, okraj slaniny přehneme přes plátek, přimáčkneme a necháme proležet alespoň 2 hodiny.
Připravenou kořeněnou panenku ve slanině smažíme na trošce oleje na teflonové pánvi dozlatova z obou stran. Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovou oblohou.
Místo koření můžeme použít sójovou nebo worcesterovou omáčku. Plátky pokapeme, necháme proležet a pak dáme do plátku slaniny.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví