Kořeněná rajská omáčka

2.5

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kostka masox
    • 1
      dl mléko
    • 1
      ks skořice celá, asi 2 cm
    • 2
      ks hřebíček
    • 4
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      dl kečup - jemný
    • 1
      plátek citron
    • 1
      lžíce tuk
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • vepřový vývar nemusí být
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      plechovka rajský protlak velká

Postup přípravy receptu

  • Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1 bobkový list, plátek omytého citronu a 2 hřebíčky zalijeme 3 dl vroucí vody a necháme vyvařit na polovinu. Nakonec do vody vhodíme masox a necháme ho rozpustit. Na oleji zpěníme cibulku, posypeme ji 3 lžícemi cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme přes sítko vývarem z koření a dolijeme vývarem z masa nebo vodou. Pak přidáme rajčatový protlak. Lžíci mouky rozmícháme v cca 1 dl (půl hrnku) mléka a omáčku zahustíme. Pokud je třeba, tak dosolíme, dosladíme nebo dochutíme kečupem.
  • Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: