Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1 bobkový list, plátek omytého citronu a 2 hřebíčky zalijeme 3 dl vroucí vody a necháme vyvařit na polovinu. Nakonec do vody vhodíme masox a necháme ho rozpustit. Na oleji zpěníme cibulku, posypeme ji 3 lžícemi cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme přes sítko vývarem z koření a dolijeme vývarem z masa nebo vodou. Pak přidáme rajčatový protlak. Lžíci mouky rozmícháme v cca 1 dl (půl hrnku) mléka a omáčku zahustíme. Pokud je třeba, tak dosolíme, dosladíme nebo dochutíme kečupem.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem