Kořeněné vepřové řízky v alobalu

2.83

hodnoceno: 6
Příprava: 20 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • slunečnicový olej
    • máslo
    • sůl
    • 4
      ks rajčata malá
    • česnek
    • bazalka
    • 4
      ks vepřové maso
    • 100
      g žampiony
    • 4
      ks alobal čtverce

Postup přípravy receptu

  • Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na másle a oleji. Rajčata nařízneme, ponoříme na chvíli do vařící vody, vyjmeme a oloupeme. Nakrájíme je na plátky a poklademe na opečené řízky. Žampiony podusíme na másle a také rozdělíme na řízky. Osolíme je, posypeme drobně nakrájeným česnekem a bazalkou. Položíme na čtverce alobalu vymaštěné olejem, pevně uzavřeme a pečeme v horké troubě, až se nafouknou. Nakonec alobal trochu pootevřeme a pečeme ještě asi 2 minuty otevřené.
  • Přílohu si zvolí každý sám, dobré jsou brambory.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: