Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na másle a oleji. Rajčata nařízneme, ponoříme na chvíli do vařící vody, vyjmeme a oloupeme. Nakrájíme je na plátky a poklademe na opečené řízky. Žampiony podusíme na másle a také rozdělíme na řízky. Osolíme je, posypeme drobně nakrájeným česnekem a bazalkou. Položíme na čtverce alobalu vymaštěné olejem, pevně uzavřeme a pečeme v horké troubě, až se nafouknou. Nakonec alobal trochu pootevřeme a pečeme ještě asi 2 minuty otevřené.
Usmažíme 2 vajíčka na cibulce. Prsíčka naklepeme, osolíme a poprášíme grilovacím kořením. Klademe na vymazaný alobal:…
více o Řízky v alobalu s vajíčkem
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa