Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce rozklepneme, rozdělíme: do větší mísy dáme bílky, do hrnku žloutky. Ke žloutkům do hrnečku přidáme 4 lžíce oleje. Bílky ušleháme při největších otáčkách do pevného sněhu, sníh musí být opravdu tuhý. Do ušlehaného sněhu při nejvyšších otáčkách po částech přisypeme cukr a opět vyšleháme do pevné hmoty. Poté při nejnižších otáčkách přidáme hrnek se žloutky a olejem a vyšleháme. Šlehač položíme, vezmeme si do ruky metličku a opatrně posypeme moukou povrch vyšlehané hmoty a vmícháme. Postup opakujeme, dokud nemáme žádnou mouku. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 25–30 minut do zezlátnutí. Propečení zkontrolujte párátkem. Vychladlý korpus rozřízneme napůl a zdobíme.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Vymažeme formu tukem a vysypeme moukou.
Ušleháme vejce a cukr.
Přidáme mouku, olej, vodu…
více o Piškotový korpus na dort
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi…
více o Sušenky z arašídového másla
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)