Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce rozklepneme, rozdělíme: do větší mísy dáme bílky, do hrnku žloutky. Ke žloutkům do hrnečku přidáme 4 lžíce oleje. Bílky ušleháme při největších otáčkách do pevného sněhu, sníh musí být opravdu tuhý. Do ušlehaného sněhu při nejvyšších otáčkách po částech přisypeme cukr a opět vyšleháme do pevné hmoty. Poté při nejnižších otáčkách přidáme hrnek se žloutky a olejem a vyšleháme. Šlehač položíme, vezmeme si do ruky metličku a opatrně posypeme moukou povrch vyšlehané hmoty a vmícháme. Postup opakujeme, dokud nemáme žádnou mouku. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 25–30 minut do zezlátnutí. Propečení zkontrolujte párátkem. Vychladlý korpus rozřízneme napůl a zdobíme.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Vymažeme formu tukem a vysypeme moukou.
Ušleháme vejce a cukr.
Přidáme mouku, olej, vodu…
více o Piškotový korpus na dort
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou