g
salát
rukola, řeřicha, hlávkový salát, ledový salát
4
lžíce
chutney
1
hrst
mandlové lupínky
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, aby se při smažení rovnoměrně propekla. Ty pak ještě lehce nakrojte a vmasírujte do nich kari smíchané s 2 lžícemi olivového oleje. Opečte na pánvi. Potom nakrájejte na proužky.
Mezitím, co se smaží kuře, smíchejte citronovou šťávu, 1–2 lžíce oleje a mangové chutney. Přidejte opláchnuté salátové listy a na sirky nakrájenou okurku. Přidejte polovinu množství mandlových lupínků a promíchejte.
Při servírování posypte zbytkem mandlí. Můžete servírovat s opečeným toastovým chlebem/bagetkou.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem