g
salát
rukola, řeřicha, hlávkový salát, ledový salát
4
lžíce
chutney
1
hrst
mandlové lupínky
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, aby se při smažení rovnoměrně propekla. Ty pak ještě lehce nakrojte a vmasírujte do nich kari smíchané s 2 lžícemi olivového oleje. Opečte na pánvi. Potom nakrájejte na proužky.
Mezitím, co se smaží kuře, smíchejte citronovou šťávu, 1–2 lžíce oleje a mangové chutney. Přidejte opláchnuté salátové listy a na sirky nakrájenou okurku. Přidejte polovinu množství mandlových lupínků a promíchejte.
Při servírování posypte zbytkem mandlí. Můžete servírovat s opečeným toastovým chlebem/bagetkou.
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny