Smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvoříme těsto, které necháme chvíli odpočinout v chladu. Stačí 10 minut, pak plníme košíčky tak, aby v nich nebyla velká vrstva těsta, protože těsto se v troubě nadzvedne. Dáme péct na 180 stupňů, dokud košíčky nebudou nahnědlé. Obvykle stačí tak 10–15 minut. Když jsou upečené, tak těsto z košíčků opatrně vyklepneme, aby se nerozlámalo.
Mezitím než nám košíčky vychladnou si připravíme krém. Rozšleháme cukr s vajíčky, přidáme kakao, mléko a mouku. Suroviny pořádně smícháme do sebe, nejlépe připravujte v malém hrnci, protože poté hmotu dáme na plamen. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí, pak sejmeme z plamene a v hmotě rozpustíme máslo. Touto náplní plníme košíčky. Povrch můžeme ozdobit například ovocem. Náplň zůstává tekutá, pouze na povrchu lehce zaschne.
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku