Smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvoříme těsto, které necháme chvíli odpočinout v chladu. Stačí 10 minut, pak plníme košíčky tak, aby v nich nebyla velká vrstva těsta, protože těsto se v troubě nadzvedne. Dáme péct na 180 stupňů, dokud košíčky nebudou nahnědlé. Obvykle stačí tak 10–15 minut. Když jsou upečené, tak těsto z košíčků opatrně vyklepneme, aby se nerozlámalo.
Mezitím než nám košíčky vychladnou si připravíme krém. Rozšleháme cukr s vajíčky, přidáme kakao, mléko a mouku. Suroviny pořádně smícháme do sebe, nejlépe připravujte v malém hrnci, protože poté hmotu dáme na plamen. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí, pak sejmeme z plamene a v hmotě rozpustíme máslo. Touto náplní plníme košíčky. Povrch můžeme ozdobit například ovocem. Náplň zůstává tekutá, pouze na povrchu lehce zaschne.
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek