3
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na polovině tuku, opečeme… více o Segedínský guláš maďarské babičky
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme… více o Pravé maďarské lečo
Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku. Housky namočíme do mléka a po… více o Maďarské kuře s nádivkou
Na houbařských úlovcích si nemusíte pochutnávat jen během sezony. Jestli jich máte opravdu… Celý článek
Šišky s mákem, makové buchty, makovky nebo rohlíky sypané mákem. Tato plodina k české kuchyni… Celý článek
Houbaři se mohou radovat, protože houby rostou doslova jako po dešti. Kam na houby vám sice… Celý článek
Jablečné koláče jsou osvědčení domácí utěšitelé. Ať už je to klasický páj z křehkého těsta,… Celý článek
Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Přidáme 3/4 množství mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků. Ve zbylé mouce… více o Beránek se sušeným ovocem
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, dáme do chladu odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Jablka oloupeme, na robotu… více o Jablečno-pudinkové řezy
Na kuře nasypeme grilovací koření, vetřeme sůl a pečeme cca 1 hodinu. Občas podlijeme vodou a asi 15 minut před… více o Kuře se sýrem
Vejce rozšleháme metličkoku s vodou. Přidáme sůl a za stálého míchání přisypáváme mouku, než vznikne hladké těsto. … více o Přílohové noky
Kynuté těsto z 1 kg mouky (používám těsto na kynuté tvarohové koláče) nebo jiné těsto na vánočku či mazanec rozdělíme… více o Kynutý věnec
Do zmrzlinového poháru nalijeme všechno kokosové mléko. Banán nakrájíme na plátky, smícháme ho s malinami a společně je… více o Zmrzlinový koktejl
Z mouky, moučkového cukru, vajec, rumu a másla rychle vypracujeme hladké těsto. Těsto rozpůlíme a do jedné poloviny… více o Dvoubarevné cukroví
Dresink: Prolisujeme či nakrájíme najemno česnek, přidáme čerstvou nasekanou bazalku, smícháme s majonézou (mě se… více o Tortilly s kuřecím masíčkem
Pečeme ve formě s vyšším okrajem, vymazané tukem, vysypané hrubou moukou. Elektrická trouba cca 180 C. Těsto: … více o Nejlepší žravé řezy
Rybičky v tomatě dáme do mísy, rozmačkáme je vidličkou, přidáme jemně sekanou cibuli, prolisovaná vejce, drobně… více o Rybičková pomazánka
Máslo rozpustíme v hrnci a přidáma olej, orestujeme játra, přidáme pórek a zlehka orestujeme, zalejeme vodou a přidáme… více o Játra s pórkem
Množství záleží na počtu strávníků. Na naložení 40 dkg masa použijeme cca 1 větší pórek, lžičku kari a dvě lžíce oleje,… více o Kuřecí s kari a pórkem – minutka