3
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na polovině tuku, opečeme… více o Segedínský guláš maďarské babičky
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme… více o Pravé maďarské lečo
Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku. Housky namočíme do mléka a po… více o Maďarské kuře s nádivkou
Lucii Drozdovou ze šumavské Sušice zná většina lidí pod přezdívkou Šumavská houbička. Ať je… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Podzimní dny s sebou přinášejí chladnější večery, ve kterých přijdou vhod teplé a vydatné… Celý článek
Polévka je tak nekonečně variabilní jídlo, že je snadné najít takovou, která bude vyhovovat… Celý článek
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme vejce, promícháme, vsypeme solamyl, a necháme odležet. Pórek, papričku,… více o Pikantní kuřecí směs
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na… více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením a solí, vejcem a vytvoříme válečky, které namáčíme v… více o Čevabčiči v těstíčku
Rzklepeme vejce a ddělíme bílý od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V misce rozšleháme žloutky, které smícháme s… více o Vafle podle Tomáše
Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a pokrájíme nadrobno, z dýně odstraníme zrníčka, vyřízneme dužinu a nakrájíme ji na… více o Dýňová polévka
Nejprve náplň: pokrájenou cibuli osmahneme dorůžova na slanině, odstavíme, přidáme smetanu, vejce, sůl kmín, důkladně… více o Cibulový koláč
V hrnci přivedeme litr vody k varu a osolíme. V menším hrnci povaříme kostku bujónu v asi 250 ml vody. Brambory… více o Jihočeská kulajda
Začínám tím, že si rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme… více o Hovězí gulášek
Množství záleží na počtu strávníků. Na naložení 40 dkg masa použijeme cca 1 větší pórek, lžičku kari a dvě lžíce oleje,… více o Kuřecí s kari a pórkem – minutka
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením… více o Řecké biftečky z mletého masa
Do mističky vsypeme želatinu a zalijeme ji cca 2 lžícemi vody. Do hrnce si dáme mezitím vařit smetanu s vanilkovým… více o Panna cotta s malinami
Uvaříme brambory,scedíme,Přidáme máslo a horké mléko a vyšleháme.Přidáme vejcea strouhaný sýr a vyšlehat. Orestujeme… více o Bramborová kaše zapékaná s mletým masem