Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk, žloutky a zaděláme těsto. Necháme chvilku odpočinout a potom odkrajujeme stejnoměrné kousky, které v tenké vrstvě vtlačujeme do mírně vymaštěných formiček.
Upečeme dorůžova, ještě horké vyklopíme a necháme vychladnout. Košíčky si můžeme upéct dopředu jako polotovar.
Krém: v mléce povaříme pudink s cukrem a vyšleháme máslo, které zamícháme do vychladlého pudinku. Necháme ztuhnout a košíčky naplníme.
Nakonec ozdobíme kousky ovoce nebo ořechovými jádry.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná