Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk, žloutky a zaděláme těsto. Necháme chvilku odpočinout a potom odkrajujeme stejnoměrné kousky, které v tenké vrstvě vtlačujeme do mírně vymaštěných formiček.
Upečeme dorůžova, ještě horké vyklopíme a necháme vychladnout. Košíčky si můžeme upéct dopředu jako polotovar.
Krém: v mléce povaříme pudink s cukrem a vyšleháme máslo, které zamícháme do vychladlého pudinku. Necháme ztuhnout a košíčky naplníme.
Nakonec ozdobíme kousky ovoce nebo ořechovými jádry.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem