Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk, žloutky a zaděláme těsto. Necháme chvilku odpočinout a potom odkrajujeme stejnoměrné kousky, které v tenké vrstvě vtlačujeme do mírně vymaštěných formiček.
Upečeme dorůžova, ještě horké vyklopíme a necháme vychladnout. Košíčky si můžeme upéct dopředu jako polotovar.
Krém: v mléce povaříme pudink s cukrem a vyšleháme máslo, které zamícháme do vychladlého pudinku. Necháme ztuhnout a košíčky naplníme.
Nakonec ozdobíme kousky ovoce nebo ořechovými jádry.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce