Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem – necháme uležet v lednici asi 2 hodiny. Vymažeme pekáček a poklademe plátky cibule, na ně položíme maso a na každou kotletku dáme omajdu ze zakysané smetany smíchanou s hořčicí. Celé zakapeme olejem.
Pečeme zakryté asi 30 minut, pak odkryjeme a dopečeme.
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu