Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kotlety z obou stran zprudka opečeme. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a houby, za stálého míchání orestujeme. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme a ještě chvíli dusíme. Potom vše zalijeme vývarem, promícháme, vložíme zpět kotlety a dusíme asi 20 minut. Na talířích maso přelijeme houbovou omáčkou a jako přílohu zvolíme brambory.
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě