Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kotlety z obou stran zprudka opečeme. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a houby, za stálého míchání orestujeme. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme a ještě chvíli dusíme. Potom vše zalijeme vývarem, promícháme, vložíme zpět kotlety a dusíme asi 20 minut. Na talířích maso přelijeme houbovou omáčkou a jako přílohu zvolíme brambory.
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku