Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kotlety z obou stran zprudka opečeme. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a houby, za stálého míchání orestujeme. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme a ještě chvíli dusíme. Potom vše zalijeme vývarem, promícháme, vložíme zpět kotlety a dusíme asi 20 minut. Na talířích maso přelijeme houbovou omáčkou a jako přílohu zvolíme brambory.
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě