Kotlety naklepeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi půl cm silné. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka.
Do zapékací misky naskládáme brambory s cibulí a posolíme. Na naskládané brambory položíme osolené a opepřené kotlety. Posypeme trochou cibule. Celé to zalijeme smetanou ke šlehání a dáme péct do trouby.
Asi po 40 minutách vyndáme maso a necháme brambory změknout. Poté vrátíme maso, přikryjeme a necháme dalších 20 minut dopéct.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance