Kotlety naklepeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi půl cm silné. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka.
Do zapékací misky naskládáme brambory s cibulí a posolíme. Na naskládané brambory položíme osolené a opepřené kotlety. Posypeme trochou cibule. Celé to zalijeme smetanou ke šlehání a dáme péct do trouby.
Asi po 40 minutách vyndáme maso a necháme brambory změknout. Poté vrátíme maso, přikryjeme a necháme dalších 20 minut dopéct.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké