Kotlety naklepeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi půl cm silné. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka.
Do zapékací misky naskládáme brambory s cibulí a posolíme. Na naskládané brambory položíme osolené a opepřené kotlety. Posypeme trochou cibule. Celé to zalijeme smetanou ke šlehání a dáme péct do trouby.
Asi po 40 minutách vyndáme maso a necháme brambory změknout. Poté vrátíme maso, přikryjeme a necháme dalších 20 minut dopéct.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou