plátek
uzené maso
(Anglická krkovice, moravské uzené nebo podobné)
6
ks
steaky z kotlety
1
ks
nakládané okurky
olej
1
kostka
maggi bylinky
(Bazalka a tymián)
Postup přípravy receptu
Kotlety nařízneme až ke kosti, lehce naklepeme. Vnitřek kapsy lehce osolíme a opepříme. Vnitřek vyložíme plátkem eidamu. Nadrobíme nivu, smícháme vidličkou s tavenými sýry, přidáme najemno nakrájenou cibuli, okurku, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a promícháme. Vzniklou pastu klademe na plátek uzeného, zarolujeme, vložíme do kapes v kotletách. Sepneme párátky nebo jehlami. Povrch kotlet lehce posolíme a smažíme v rozpáleném oleji.
Hotové kotlety naskládáme do pekáčku, do výpeku na pánvi dáme lžíci mouky, opražíme, zalijeme vodou a krátce povaříme. Zakápneme worcesterem (nemusí být), nadrobíme bylinkovou kostku a ještě chvíli vaříme. Vzniklou šťávou zalijeme kotlety v pekáčku a v troubě pečeme na 250 °C asi 30 minut. Během zapékání kotlety jednou obrátíme. Pak na každou kotletu položíme plátek eidamu a ještě chvíli zapékáme.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky