plátek
uzené maso
(Anglická krkovice, moravské uzené nebo podobné)
6
ks
steaky z kotlety
1
ks
nakládané okurky
olej
1
kostka
maggi bylinky
(Bazalka a tymián)
Postup přípravy receptu
Kotlety nařízneme až ke kosti, lehce naklepeme. Vnitřek kapsy lehce osolíme a opepříme. Vnitřek vyložíme plátkem eidamu. Nadrobíme nivu, smícháme vidličkou s tavenými sýry, přidáme najemno nakrájenou cibuli, okurku, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a promícháme. Vzniklou pastu klademe na plátek uzeného, zarolujeme, vložíme do kapes v kotletách. Sepneme párátky nebo jehlami. Povrch kotlet lehce posolíme a smažíme v rozpáleném oleji.
Hotové kotlety naskládáme do pekáčku, do výpeku na pánvi dáme lžíci mouky, opražíme, zalijeme vodou a krátce povaříme. Zakápneme worcesterem (nemusí být), nadrobíme bylinkovou kostku a ještě chvíli vaříme. Vzniklou šťávou zalijeme kotlety v pekáčku a v troubě pečeme na 250 °C asi 30 minut. Během zapékání kotlety jednou obrátíme. Pak na každou kotletu položíme plátek eidamu a ještě chvíli zapékáme.
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla