plátek
uzené maso
(Anglická krkovice, moravské uzené nebo podobné)
6
ks
steaky z kotlety
1
ks
nakládané okurky
olej
1
kostka
maggi bylinky
(Bazalka a tymián)
Postup přípravy receptu
Kotlety nařízneme až ke kosti, lehce naklepeme. Vnitřek kapsy lehce osolíme a opepříme. Vnitřek vyložíme plátkem eidamu. Nadrobíme nivu, smícháme vidličkou s tavenými sýry, přidáme najemno nakrájenou cibuli, okurku, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a promícháme. Vzniklou pastu klademe na plátek uzeného, zarolujeme, vložíme do kapes v kotletách. Sepneme párátky nebo jehlami. Povrch kotlet lehce posolíme a smažíme v rozpáleném oleji.
Hotové kotlety naskládáme do pekáčku, do výpeku na pánvi dáme lžíci mouky, opražíme, zalijeme vodou a krátce povaříme. Zakápneme worcesterem (nemusí být), nadrobíme bylinkovou kostku a ještě chvíli vaříme. Vzniklou šťávou zalijeme kotlety v pekáčku a v troubě pečeme na 250 °C asi 30 minut. Během zapékání kotlety jednou obrátíme. Pak na každou kotletu položíme plátek eidamu a ještě chvíli zapékáme.
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou