Kotlety naklepeme, trošku osolíme a opepříme. Poté je vložíme do vymazaného kastrolu. Dáme na ně nakrájenou cibuli a zasypeme je větším množstvím strouhaného sýra.
Dáme na sporák rozpustit masox, necháme vychladnout a nalijeme na kotlety.
Kastrol přikryjeme alobalem a pečeme půl hodiny. Po této době pečení alobal sundáme a necháme 10 minut dopéci odkryté.
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou