Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a dáme do pekáčku nebo zapékací mísy (nemusíme vymazávat). Na každou dáme plátek šunky (kdo má rád pikantnější, může přidat i několik koleček pikatního salámu – já dávám paprikáš) a poklademe mandarinkami z celé plechovky. Zbylou šťávu smícháme ze smetanou. Nastrouháme sýr, rozvrstvíme ho rovnoměrně na kotlety, aby byla pokryta celá plocha, zalijeme smetanou s mandarinkovou šťávou a posypeme oregánem nebo jiným kořením dle chuti. Není se třeba bát, že je smetany v míse málo, sýr se rozpustí a kotlety s mandarinkami pustí šťávu. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 20–30 minut, dokud sýr nezezlátne.
Podáváme s brambory, ale vynikající je i čerstvý chléb.
Po tomto obědě si vždycky za trest naplánuji nějakou fyzicky namáhavou práci na zahradě, protože nikdy neodolám a vytírám zbytky sýrové šťávy ze zapékací mísy. Je to lepší než černé myšlenky, že po tomto dietním prohřešku budu několik následujích dní jen na salátu.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)