Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a dáme do pekáčku nebo zapékací mísy (nemusíme vymazávat). Na každou dáme plátek šunky (kdo má rád pikantnější, může přidat i několik koleček pikatního salámu – já dávám paprikáš) a poklademe mandarinkami z celé plechovky. Zbylou šťávu smícháme ze smetanou. Nastrouháme sýr, rozvrstvíme ho rovnoměrně na kotlety, aby byla pokryta celá plocha, zalijeme smetanou s mandarinkovou šťávou a posypeme oregánem nebo jiným kořením dle chuti. Není se třeba bát, že je smetany v míse málo, sýr se rozpustí a kotlety s mandarinkami pustí šťávu. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 20–30 minut, dokud sýr nezezlátne.
Podáváme s brambory, ale vynikající je i čerstvý chléb.
Po tomto obědě si vždycky za trest naplánuji nějakou fyzicky namáhavou práci na zahradě, protože nikdy neodolám a vytírám zbytky sýrové šťávy ze zapékací mísy. Je to lepší než černé myšlenky, že po tomto dietním prohřešku budu několik následujích dní jen na salátu.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček