Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kotlety naklepeme, okořeníme grilovacím kořením a na oleji zprudka z obou stran opečeme. Do zapékací misky naskládáme brambory, vrstvu cibule, rozložíme opečené kotlety, které přelijeme worcesterovou omáčkou, opět poklademe cibulí a uzavřeme brambory. Vše dobře osolíme, opepříme a okmínujeme. Takto připravený pokrm přelijeme výpekem z kotlet, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dáme do trouby. Po půl hodině rozšleháme vejce v mléce se solí a brambory tím přelijeme. Dopékáme nezakryté, dokud nejsou brambory měkké. Kotlety zapečené v bramborech ihned podáváme.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát