Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kotlety naklepeme, okořeníme grilovacím kořením a na oleji zprudka z obou stran opečeme. Do zapékací misky naskládáme brambory, vrstvu cibule, rozložíme opečené kotlety, které přelijeme worcesterovou omáčkou, opět poklademe cibulí a uzavřeme brambory. Vše dobře osolíme, opepříme a okmínujeme. Takto připravený pokrm přelijeme výpekem z kotlet, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dáme do trouby. Po půl hodině rozšleháme vejce v mléce se solí a brambory tím přelijeme. Dopékáme nezakryté, dokud nejsou brambory měkké. Kotlety zapečené v bramborech ihned podáváme.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou