Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kotlety naklepeme, okořeníme grilovacím kořením a na oleji zprudka z obou stran opečeme. Do zapékací misky naskládáme brambory, vrstvu cibule, rozložíme opečené kotlety, které přelijeme worcesterovou omáčkou, opět poklademe cibulí a uzavřeme brambory. Vše dobře osolíme, opepříme a okmínujeme. Takto připravený pokrm přelijeme výpekem z kotlet, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dáme do trouby. Po půl hodině rozšleháme vejce v mléce se solí a brambory tím přelijeme. Dopékáme nezakryté, dokud nejsou brambory měkké. Kotlety zapečené v bramborech ihned podáváme.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny