Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kotlety naklepeme, okořeníme grilovacím kořením a na oleji zprudka z obou stran opečeme. Do zapékací misky naskládáme brambory, vrstvu cibule, rozložíme opečené kotlety, které přelijeme worcesterovou omáčkou, opět poklademe cibulí a uzavřeme brambory. Vše dobře osolíme, opepříme a okmínujeme. Takto připravený pokrm přelijeme výpekem z kotlet, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dáme do trouby. Po půl hodině rozšleháme vejce v mléce se solí a brambory tím přelijeme. Dopékáme nezakryté, dokud nejsou brambory měkké. Kotlety zapečené v bramborech ihned podáváme.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli.Čokoládu a ořechy posekáme na…
více o Americké čokoládové cookies