Vhodíme do kotlíku a restujeme do tmava, před koncem restování přidáme celé koleno, které předem zbavíme kůže.
Podlijeme horkou vodou, aby bylo koleno napůl ponořené a přidáme bobkový list a nové koření. Už to voní...
Vaříme pod poklicí a doléváme horkou vodou, přidáme postupně masox, sůl a pepř.
Papriky nakrájíme na krátké nudličky a přidáme ke kolenu. Papriky se musí rozvařit.
Jakmile se začne koleno oddělovat od kosti, vyjmeme a okrájíme.Vyndáme také 4 kuličky nového kořeni a 3 bobkové listy. Koleno rozkrájíme na menší kousky cca 1,5 cm. Nakrájené maso vložíme zpět.
Nakonec přidáme fazole a zbytek nadrobno nakrájené mrkve. Uvaříme do měkka a přidáme opečené kolečka klobásy a na půlky nakrájené noky. Doporučuji během vaření přidat malou lžicku chilli.
Do mísy prosijeme 120 g mouky, přidáme 150 g cukru, 1 dcl mléka, oleje a žloutek. Ušleháme. Opatrně do směsi vmícháme…
více o Vanilkový dort se skořicí
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem