Vhodíme do kotlíku a restujeme do tmava, před koncem restování přidáme celé koleno, které předem zbavíme kůže.
Podlijeme horkou vodou, aby bylo koleno napůl ponořené a přidáme bobkový list a nové koření. Už to voní...
Vaříme pod poklicí a doléváme horkou vodou, přidáme postupně masox, sůl a pepř.
Papriky nakrájíme na krátké nudličky a přidáme ke kolenu. Papriky se musí rozvařit.
Jakmile se začne koleno oddělovat od kosti, vyjmeme a okrájíme.Vyndáme také 4 kuličky nového kořeni a 3 bobkové listy. Koleno rozkrájíme na menší kousky cca 1,5 cm. Nakrájené maso vložíme zpět.
Nakonec přidáme fazole a zbytek nadrobno nakrájené mrkve. Uvaříme do měkka a přidáme opečené kolečka klobásy a na půlky nakrájené noky. Doporučuji během vaření přidat malou lžicku chilli.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky