Kuřecí prsa pomeleme na masovém mlýnku jako sekanou, osolíme, opepříme, promícháme a necháme uležet. Mezitím na jemno nakrájíme kapii a promícháme se sýrem. Klobásu nakrájíme na širší (asi 1,5 cm) kolečka. Na kolečka klobásky dáme sýrovou hmotu s kapií (máme kuličku jako pingpongový míček) a tuto kuličku obalíme v masíčku. Jde to dobře mokrou rukou. Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a smažíme jako klasický řízek.
Z tohoto množství je asi 8 koulí velikosti tenisáku. Kdo má rád sýr a kuřecí, určitě si pošmákne a navíc to vypadá na talíři opravdu zajímavě!
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu